Klussen op kantoor, wat wel zelf doen en wat niet?

Net zoals thuis zijn er op kantoor ook klusjes die gedaan moeten worden. Van schoonmaken tot een verbouwing, alle werkzaamheden worden niet vanzelf afgemaakt. Afhankelijk van het budget van het bedrijf kan het zijn dat je zelf de handen uit de mouwen moet steken, maar welke klusjes kun je beter aan een professional overlaten? Wij zijn van mening van je verstoppingen en werkzaamheden aan de riolering beter door de experts van ontstoppingsdienst van DG Riooltechniek kunt overlaten.

Kleine verbouwingen

Afhankelijk van de omvang van het project, de drukte en het aantal werknemers is het verstandig om kleine projecten zelf aan te pakken. Wanneer jullie in een hele drukke periode zitten, raden wij aan om alle extra werkzaamheden uit te besteden aan een externe professionele partij. 

Leidingwerk en riolering

Wij raden ten zeerste aan om alles wat betreft het leidingwerk, afvoer en riolering betreft te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals DG Riooltechniek. Zo ben je verzekerd dat de werkzaamheden op correcte wijze worden uitgevoerd. Zij beschikken over het benodigde materieel en lossen de klus op correcte wijze op. Een professionele rioolspecialist kan de verstopping of schade heel precies lokaliseren door middel van kleine camera’s. Zo weet het bedrijf precies op welke plek, welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. 

Indeling van de werkvloer

Het indelen van de werkvloer besteden wij niet uit, we vinden het belangrijk om onze bedrijfsprocessen overzichtelijk te hebben en elke persoon op de juiste plaats te zetten. Wie heeft er beter overzicht over de werkzaamheden dan ons team zelf? We laten de indeling niet over aan het management of één persoon, maar laten het hele team hierover mee beslissen. Zo kom je tot een gezamenlijke beslissing en is iedereen enthousiast over het eindresultaat, iedereen zal dus met meer plezier naar zijn of haar werk komen.

Het installeren van beveiligingssystemen

Naast de werkzaamheden aan de riolering is het volgens ons niet verstandig om het beveiligingssysteem zelf te installeren. Een beveiligingssysteem is van groot belang, ook voor de verzekeringsmaatschappij. Zij eisen vaak ook dat zo’n systeem wordt gemonteerd door een erkend bedrijf. Wil jij verzekerd zijn van een correct geïnstalleerd beveiligingssysteem? Laat dit dan installeren en controleren door een professioneel bedrijf en begin hier niet zelf aan.

Tips om je interieur op te frissen

Kijk je wel eens om je heen als je in de zitkamer bent en krijg je het idee dat het tijd is voor iets nieuws? Je hele interieur vervangen is misschien een beetje veel van het goede. Maar als je begint met een bepaald meubelstuk of je vervangt wat decoratie, dan kan je hele woonkamer er toch heel anders uitzien. Wat kun je doen om je interieur een opfrisbeurt te geven?

Kies nieuwe kleuren voor je accessoires

Een tijdloos interieur heeft het voordeel dat je met een paar eenvoudige dingen toch een heel andere uitstraling aan je inrichting kunt geven. De kleuren van de bekleding van je bank of je gordijnen houd je het beste zo neutraal mogelijk. Bijvoorbeeld gebroken wit, een grijstint of een natuurlijke kleur als bruin. Voor de vrolijke en opvallende accenten kies je dan actuele kleuren die je terug laat komen in verschillende accessoires. Dat kunnen losse kussentjes op de bank zijn, maar ook bijvoorbeeld gekleurde bloempotten, fotolijstjes of bontgekleurde schilderijen.

Maak een meubel de blikvanger van je kamer

Op zich hoeven niet alle meubels in huis tijdloos te zijn of een neutrale kleur te hebben. Want juist door te kiezen voor een opvallend meubelstuk maak je de inrichting wat speelser. Een epoxy eettafel is een goed voorbeeld van zo’n opvallend en uniek meubel. Door de combinatie van hout en epoxy giethars heb je niet alleen een bijzonder tafelblad, maar krijg je bovendien een waar kunstwerk in je huiskamer. Het mooie van deze tafel is ook dat je de kleur van de epoxy helemaal kunt afstemmen op de rest van je inrichting. Dus kies je niet alleen voor een passend houtsoort maar ook voor een kleur die goed combineert met de rest van je interieur.

Waar let je op bij de aankoop?

Wil je een epoxy eettafel kopen? Kijk dan eerst goed naar de afmeting en vorm die je wilt hebben. Daarnaast kun je ook vaak kiezen uit verschillende patronen, houtsoorten en kleuren. Bepaal voor jezelf of je een rustig patroon wilt, bijvoorbeeld een enkele baan van epoxy in het tafelblad. Of misschien houd je juist van een grillig patroon. Wat je ook kiest, met een tafel met een epoxy blad haal je zeker iets bijzonders in huis.

Verhuizen naar een andere gemeente: wat mag je zeker niet vergeten?

Verhuizen van de ene woning naar de andere is een grote stap in het leven. Het is bovendien ook een stap die je normaal gesproken niet al te vaak zet. Het spreekt dan ook voor zich dat het gemakkelijk is om iets over het hoofd te zien of om wat te vergeten bij een dergelijke verhuis. Sta jij op het punt om te verhuizen naar een andere gemeente? Dan vind je hier enkele handige tips en tricks om in het achterhoofd te houden.

Doe het niet zelf

Als je verhuist naar een andere gemeente betekent dat meestal ook dat je wel enige afstand af moet leggen met jouw spullen. Heel wat mensen kiezen ervoor om met de hulp van vrienden en familie dit te regelen. Vaker wel dan niet zorgt dit echter voor heel wat problemen met de praktische uitvoering ervan en loop je bovendien het risico dat jouw spullen kapot gaan onderweg. Een beter idee is om een professional zoals Actie Verhuizingen Zundert in te schakelen om dit probleemloos voor jou te regelen. Als je kiest voor ontruimen met Zundert weet je dat jouw spullen in goede handen zijn.

Ga al eens op verkenning

Verhuizen naar een andere gemeente betekent jammer genoeg ook dat je afscheid moet nemen van al de gekende adresjes. Je moet op zoek naar een nieuwe bakker, een nieuwe frituur en een nieuw café. Om de transitie vlot te laten verlopen in jouw nieuwe woning is het daarom geen fout idee om al eens op voorhand op verkenning te gaan. Test wat leuke adresjes in de buurt van jouw nieuwe woonst uit. Zo heb je dat toch al op orde wanneer je de stap zet!

Ruim meteen wat op

Een verhuis is ook een ideale gelegenheid om overbodige en oude spullen weg te doen. Te veel mensen stoppen alles in een verhuisdoos en beslissen om alles meteen mee te nemen. Neem de tijd om eens kritisch naar jouw spullen te kijken. Waarom zou je rommel meenemen naar jouw nieuwe woning? Sorteer even wat je wel en wat je niet kunt gebruiken en zo start je met een schone lei in de nieuwe woning. Ideaal toch?

Hoe maak je jouw zwembad winterklaar?

Na de zomer ga je minder vaak zwemmen dan in de zomerperiode. Het winterklaar maken van het zwembad is belangrijk. Voor de levensduur van het zwembad en het kwaliteit van het water. Een belangrijk onderdeel bij het winterklaar maken van jouw zwembad zijn de lamellen die over het zwembad gaan. Kapotte lamellen? laat zo snel mogelijk jouw zwembad lamellen vervangen, zodat jouw zwembad winterklaar is. 

Het winterklaar maken van jouw zwembad

Goed zorgen voor je zwembad is belangrijk, al helemaal wanneer je er geen gebruik van maakt. Zeker rond de herfst moet jij jouw zwembad winterklaar maken. Zo zorg je voor een goede kwaliteit van jouw zwembad. Door het zwembad goed te behandelen, kan jij er nog vele jaren van genieten. Heb je een opzetzwembad, laat deze dan leeg lopen en doe hem dan naar binnen. Heb je een ingebouwd zwembad, dek deze dan goed af zodat er geen licht bij kan komen. Het licht stimuleert de algengroei en zo blijft jouw water helder. Je kan het water afdekken met een winterzeil of met lamellen. Koppel ook al je leidingen van je apparatuur. De installatie moet ook goed droog zijn, anders bestaat de kans dat het water bevriest. Bevriest het apparatuur, dan is de kans groot dat de spullen kapot gaan.

Houd vorst buiten jouw zwembad

Vriest het, dan is er een grote kans dat jouw zwembad ook bevriest. Je kunt jouw zwembad hier op voorbereiden. Gebruik dan winterdrijvers. Winterdrijvers worden diagonaal neergelegd van begin tot het eind van het zwembad. De drijvers zorgen ervoor dat er niet teveel druk ontstaat op de afdekking die op het zwembad zit. Daarmee maak je de kans op schade aan je zwembad door vorst kleiner. Komt er toch een stevige ijslaag op jouw zwembad, let dan op dat je het ijs niet breekt. Het ijs heeft dan veel scherpe randen die dan de wanden van het zwembad kunnen beschadigen. Zo kan er lekkage ontstaan. Je kan dan dus het beste het ijs laten smelten. 

De waterkwaliteit van het zwembad

Als je na de winterperiode weer snel wilt gaan zwemmen, is het belangrijk om de waterbalans zoveel mogelijk in evenwicht te houden. Dan kan je het beste een overwinteringsvloeitstof en een afdekzeil of lamellen kopen die ervoor zorgt dat er geen licht bij het water komt. Het is in de winterperiode nog steeds belangrijk om soms het water te testen. Zo kan je met speciale producten de waterwaarden op peil houden. 

Maak iets moois van jouw grote tuin

Als je een grote tuin hebt dan biedt dat veel mogelijkheden voor tuinontwerp. Je hebt de ruimte om bijvoorbeeld een tuinhuisje en vijver aan te leggen. In het tuin aanleggen wordt gelet op de wensen van de klant. Advies gaat altijd vooraf aan actie. Bij een grote tuin heb je natuurlijk meer opties om zaken zoals terras, groen, zwembad, etc. met elkaar te combineren. Met tuinontwerp Lochem wordt ingezet op het optimaliseren van uw mogelijkheden. Ook bij grote tuinen wordt gekeken naar de beste positionering van de verschillende tuinelementen. Zo wordt er gelet op hoe de zon door uw tuin beweegt. Zodoende bepalen we samen met de klant waar en hoe er optimaal genoten kan worden van zon in de tuin. De Nederlandse winters kunnen te hard zijn voor bepaalde plantensoorten. Gelukkig houdt tuinontwerp Lochem rekening met het klimaat en zet in op aanleg van mooie en duurzame tuinen. In een grote tuin heeft u meer privacy en met de juiste inrichting en plantenkeuze kunt u samen met tuinontwerp Lochem een oase aan rust creëren.

Met name in grote tuinen kun je op den duur te maken krijgen met onvoorziene veranderingen in het groen. Denk bijvoorbeeld aan plantsterfte, molshopen, ongewenste insecten, en onkruid. Door een goede planning en juist bodemgebruik kan er een goede balans gecreëerd worden tussen het groen en bijvoorbeeld het terras. Met onze expertise helpen we u om langdurig in harmonie met uw tuin te leven. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met de aanleg van een terras met een minimaal risico op mieren of onkruid tussen de tegels. Ook weten we welke planten een afstotende of juist aantrekkende werking op bepaalde insecten hebben. Wij geven advies en leren u zo om uw tuindromen ook op de lange termijn zelf te kunnen verwezenlijken. Als u meer advies nodig heeft dan staan we na de aanleg van de tuin natuurlijk voor u klaar.

Alles wat je moet weten over de krachtige Renault Megane E-tech

Het is een prachtige auto om te zien; de Renault Megane E-tech. Ben je van plan de overstap te maken naar elektrisch rijden en ben je op zoek naar naar een echte krachtpatser? Dan is deze nieuwe middenklasse hatchback precies wat je zoekt. Ben je al een ervaren elektrische rijder, maar ben je toe aan iets nieuws? Probeer dan zeker eens de mooie Renault Megane E-tech uit. Elektrisch rijden wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek als je het ons vraagt. Het brengt nu eenmaal zo veel voordelen met zich mee, dat je er niet om heen kan. Renault is een Frans merk dat zich natuurlijk niet meer hoeft te bewijzen en al jarenlang behoort tot de topmerken onder de auto’s. Ook dit auto merk is gesprongen op de nieuwe hype, namelijk het elektrisch rijden.

Dat het elektrisch auto rijden de toekomst voor nu is, is één ding dat zeker is. Het zou dus gek zijn als Renault hier niet op in zou spelen. Elk auto merk die een beetje naam heeft gebouwd heeft tegenwoordig een elektrisch model in hun aanbod. Maar zelfs nieuwe merken die in willen spelen op deze nieuwe trend maken snel naam. Wil jij meer weten over de Renault Megane E-tech? In dit artikel leggen wij je alles uit over wat je moet weten over deze elektrische super auto. Eerst vertellen we je kort wat over wat elektrisch rijden is, wat de voordelen zijn, de kenmerken en tot slot geven we je tips over de financiering.

Wat is elektrisch rijden?

Maar wat is elektrisch rijden precies? Elektrisch rijden is hetzelfde als normaal auto rijden, echter is de brandstof bij elektrisch rijden geen benzine, diesel of gas, maar elektriciteit! Deze auto’s hoef je dan ook niet te tanken, maar op te laden. Het voordeel is dat dit natuurlijk veel goedkoper is en veel beter voor het milieu is. Het nadeel is dat je wel minder ver kunt rijden met een volle ‘tank’.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden kent veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu omdat je weinig tot geen uitstoot hebt. Ook bespaar je flink op je tankkosten. Het nadeel is wel dat ene tankbeurt wat langer duurt en je minder ver kunt rijden met een volle tank.

De mooie en moderne Renault Megane E-tech

Is de nieuwe elektrische aangedreven Renault het waard? Of toch een miskoop? De auto heeft een moderne uitstraling, is stil, vlot en uitstootvrij. Ook zit er een grote sprong ten opzichte van de vorige Renault. Nadelen zijn dat er geen ruimte voor voeten is onder de voetstoel, de voorwielen het vermogen niet altijd aankunnen en niet beschikbaar is als stationcar.

De financiering: kopen of leasen?

Wil je de elektrische auto kopen of de elektrische auto leasen? Beide hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Lees je goed in en laat je goed informeren over de mogelijkheden.

Tips bij het aanvragen van een faillissement

Is je bedrijf niet meer financieel gezond? In dat geval kun je er zelf voor kiezen om een faillissement aan te vragen. Het punt is echter dat je wel aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Kijk eerst of je aan de voorwaarden voldoet

Voordat je überhaupt een faillissement gaat aanvragen, is het verstandig om na te gaan of je aan de verschillende voorwaarden voldoet. In de eerste plaats moet je schulden hebben bij minimaal twee schuldeisers en minstens één schuldbedrag moet opeisbaar zijn. De betalingstermijn moet voorbij zijn en je bent volledig gestopt met betalen. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je een faillissement aanvragen, maar hoe doe je dit dan?

Waar vraag je het aan?

Je kunt een faillissement bij de rechtbank van je woonplaats aanvragen. Daarvoor hebben ze een speciaal formulier in het leven geroepen. Dit formulier kun je vinden op de website van de rechtbank. Je bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen, maar in sommige situaties is dit wel verstandig. De zaak wordt namelijk altijd behandeld door een rechter en je moet aanwezig zijn bij de zitting. Het is dan niet onverstandig om wat juridische hulp in te schakelen. Heb je een eenmanszaak en ben je getrouwd, of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan moet je partner ook verplicht een handtekening zetten.

Andere instanties kunnen ook faillissement aanvragen

In de eerste plaats bestaat er een vrijwillig faillissement. Daarnaast kan het je ook worden opgedrongen. Andere instanties hebben namelijk ook de bevoegdheid om dit aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie zijn. Voorwaarde is dan wel dat er verschillende schuldeisers moeten zijn. Ook de rechtbank, schuldeisers en aandeelhouders hebben die bevoegdheid. Uiteraard zijn er altijd verschillende voorwaarden. Elke situatie is ook weer anders.

Slotwoorden

In deze tekst hebben we enkele tips bij het aanvragen van een faillissement besproken. Het kan ook zijn dat je een eigen bedrijf hebt en een grote klant van je de rekeningen niet meer kan betalen. Dan kun je ook faillissement voor hem of haar aanvragen. Incassobureau RechtNet kan je van meer informatie voorzien.

Waarom zou je vegetarisch gaan eten? 

De kans is groot dat er in jouw omgeving steeds meer mensen zijn die vegetarisch gaan eten. Dit is een trend die zich door blijft zetten. Waarom doen steeds meer mensen dit en is het misschien ook iets voor jouw? Wat de voordelen van vegetarisch eten zijn en of het iets is wat bij jou past, lees je in dit artikel!

Je kunt nog steeds heerlijk eten!

Sommige mensen denken dat ze minder lekker gaan eten als ze het vlees aan de kant schuiven. Dit hoeft echter echt niet zo te zijn. Er zijn veel heerlijke gerechten die je nog steeds kunt eten. Denk aan eten bij een vegetarisch restaurant in Hoofddorp zoals Woodstone Pizza. Hier hebben ze de lekkerste vegetarische pizza’s die jij echt moet proberen! 

Verkleind de kans op overgewicht

Mensen die geen vlees eten hebben over het algemeen een kleinere kans op overgewicht en hebben dus in veel gevallen een gezond lichaamsgewicht. Mensen die vaak vlees eten, hebben een hogere energie inname en daarom dus ook vaker een hoger lichaamsgewicht. Het lagere lichaamsgewicht van vegetariërs houdt verband met een hogere inname van voedingsvezel en een lagere inname van vet. Omdat overgewicht zorgt voor meerdere gezondheidsproblemen en risico’s geeft dit vegetariërs een gezondheidsvoordeel.  

Minder kans op een hoge bloeddruk

Mensen die geen vlees eten, hebben in veel gevallen een lagere bloeddruk dan mensen die wel vlees eten. Hypertensie is het hebben van een te hoge bloeddruk en dit komt bij mensen die vegetariër zijn een stuk minder vaak voor.  Een gezond lichaamsgewicht speelt ook een grote rol bij het voorkomen van hypertensie. Veel dingen hangen dus met elkaar samen.

Vermindert de kans op veel andere ziekten

Buiten hypertensie en overgewicht beschermt het eten van geen vlees je ook tegen heel wat andere ziekten. Denk aan ziekten als osteoporose, divertikels in de darm, galstenen, staar, en reumatoïde artritis. Dit zijn er heel wat en het overwegen van vegetarisch worden, is dus ook zeker de moeite waard!

Wat moet je doen als je dringend geld nodig hebt?

Bevind je jezelf in een positie dat je snel aan geld moet komen, dan is het belangrijk om dit artikel verder te lezen. Wij hebben namelijk voor jou een aantal tips op een rijtje gezet die er hopelijk voor zorgen dat er een eind komt aan jouw geldzorgen. Je kunt bijvoorbeeld je huis laten taxeren door Van der Eijken. Mocht je echt een grote som geld nodig hebben dan kun je altijd de overweging maken of het verstandig is om je huis te verkopen.

Het regelen van een betalingsregeling

Wanneer je een grote som geld nodig hebt dan is het vaak omdat je iemand af moet betalen, mocht je ergens schulden hebben openstaan dan is het verstandig om deze snel af te lossen. Los je deze schulden namelijk niet op tijd af dan is de kans groot dat er rente op het bedrag komt of dat je een boete moet betalen. Het regelen van een betalingsregeling kan deze boetes voorkomen en je dus een hoop geld besparen!

Verkopen van bezittingen

Het is niet leuk om te doen maar mocht het nodig zijn dan is dit echt een laatste redmiddel. Het is mogelijk om je auto, huis of verzameling te verkopen aan opkopers. Zij kopen in één keer je gehele verzameling op, zo ben je niet lang bezig met het verkopen en heb je binnen één dag een hoop geld tot je beschikking. Wij raden aan eerst afstand te doen van items waar je geen emotionele band mee hebt. Auto’s kun je vervangen, herinneringen niet.

Het verlagen van je maandelijkse lasten

Door het verlagen van de maandelijkse lasten kun je snel veel geld bij elkaar sparen. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen laat installeren met je laatste spaargeld kan dit maandelijks een hoop energiekosten voorkomen. Je bespaard snel een hoop gas en je investering betaalt zich snel terug! Ook word je woning hierdoor meer waard. Ben je van plan je woning te verkopen? Kijk dan op welke manieren je ervoor kunt zorgen dat deze in waarde stijgt, verduurzamen is een prima optie!

Je haar goed behandelen, werpt zijn vruchten af!

Je haar is eigenlijk gewoon dood materiaal. Wanneer het kapot is, kan het dus niet meer herstellen. Dit zou een extra stok achter de deur moeten zijn om extra voorzichtig met je haar om te gaan. Hoe je jouw haar goed behandelt en wat voor voordelen dit dan met zich meebrengt, lees je in dit artikel! Lees snel verder en wie weet heb jij over een tijdje ook een prachtige bos met haren!

Kam nat haar niet

De kans dat het haar beschadigd raakt, is bij nat haar een stuk groter. Dit komt doordat nat haar bij het kammen meer uitgetrokken wordt (het is elastischer) en hierdoor sneller beschadigd kan raken. Borstel het haar daarom even voor het douchen. Zo zorg je ervoor dat je na het douchen met zo min mogelijk klitten in je haar zit. Dit werkt ook zo bij hairextensions .

Zo min mogelijk klitten krijgen 

De meeste haarbeschadiging ontstaat door het borstelen en kammen van (nat) haar. Daarom is het een erg goed idee om na het wassen van je haar een haarmasker en/of een goede conditioner te gebruiken. Na het aanbrengen van een haarmasker of conditioner kun jij eenvoudiger je haar doorkammen met je vingers. Begin bij de uiteinden van je haar en werk langzaam omhoog richting je hoofdhuid. Als je dit gedaan hebt en je haar al opgedroogd is, zou je het haar nog kunnen kammen met een borstel of kam. Ook werkt een haarmasker en een conditioner tegen het statisch worden van je haar in de koude maanden. 

Haar alleen föhnen als het écht nodig is

Föhn je haar zo min mogelijk. Het is namelijk helemaal niet goed voor je haar om het te föhnen. Wanneer je het toch wilt föhnen, zet de föhn dan op de koudste stand en hou hem niet te dicht bij het haar. Wanneer je liever met meer hitte wilt föhnen, is het slim om de temperatuur op te bouwen. 

Wanneer was je jouw haren? 

Sommige mensen wassen hun haar iedere dag of om de dag. Dit is vaak niet nodig. Je hoeft je haar alleen te wassen als het vet en vies aanvoelt. Wanneer je hoofdhuid niet snel vet wordt, hoef je het haar ook niet vaak te wassen. Op het moment dat je jouw haar wel geregeld wilt wassen, is het belangrijk om voor een shampoo te kiezen die voedend is en het haar niet te erg uitdroogt!