Je haar is eigenlijk gewoon dood materiaal. Wanneer het kapot is, kan het dus niet meer herstellen. Dit zou een extra stok achter de deur moeten zijn om extra voorzichtig met je haar om te gaan. Hoe je jouw haar goed behandelt en wat voor voordelen dit dan met zich meebrengt, lees je in dit artikel! Lees snel verder en wie weet heb jij over een tijdje ook een prachtige bos met haren!

Kam nat haar niet

De kans dat het haar beschadigd raakt, is bij nat haar een stuk groter. Dit komt doordat nat haar bij het kammen meer uitgetrokken wordt (het is elastischer) en hierdoor sneller beschadigd kan raken. Borstel het haar daarom even voor het douchen. Zo zorg je ervoor dat je na het douchen met zo min mogelijk klitten in je haar zit. Dit werkt ook zo bij hairextensions .

Zo min mogelijk klitten krijgen 

De meeste haarbeschadiging ontstaat door het borstelen en kammen van (nat) haar. Daarom is het een erg goed idee om na het wassen van je haar een haarmasker en/of een goede conditioner te gebruiken. Na het aanbrengen van een haarmasker of conditioner kun jij eenvoudiger je haar doorkammen met je vingers. Begin bij de uiteinden van je haar en werk langzaam omhoog richting je hoofdhuid. Als je dit gedaan hebt en je haar al opgedroogd is, zou je het haar nog kunnen kammen met een borstel of kam. Ook werkt een haarmasker en een conditioner tegen het statisch worden van je haar in de koude maanden. 

Haar alleen föhnen als het écht nodig is

Föhn je haar zo min mogelijk. Het is namelijk helemaal niet goed voor je haar om het te föhnen. Wanneer je het toch wilt föhnen, zet de föhn dan op de koudste stand en hou hem niet te dicht bij het haar. Wanneer je liever met meer hitte wilt föhnen, is het slim om de temperatuur op te bouwen. 

Wanneer was je jouw haren? 

Sommige mensen wassen hun haar iedere dag of om de dag. Dit is vaak niet nodig. Je hoeft je haar alleen te wassen als het vet en vies aanvoelt. Wanneer je hoofdhuid niet snel vet wordt, hoef je het haar ook niet vaak te wassen. Op het moment dat je jouw haar wel geregeld wilt wassen, is het belangrijk om voor een shampoo te kiezen die voedend is en het haar niet te erg uitdroogt!