Je komt er na een dag werken thuis achter dat er een muffe geur in jouw woning hangt. Zo’n thuiskomer is erg vervelend. Deze geur in de woning wordt veroorzaakt door vocht wat de woning niet kan verlaten, waardoor er schimmel in huis en bacteriën ontstaan. Dit komt voornamelijk op plekken als kruipruimten, kelders, badkamers, keukens en garages voor. Dit wil je natuurlijk aanpakken aangezien het niet lekker is. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. 

De muffe geur verhelpen doe je zo

Een muffe geur kan je verdoezelen met een luchtverfrisser of home parfum. Hiermee maskeer je alleen de geur en verhelp je het probleem dus niet. De muffe geur kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. Vaak zijn ze te koppelen aan een vochtprobleem ergens in de woning, te weinig frisse lucht of schimmels die ergens in de woning groeien. De oplossing is dat er heel wat ventilatie moet worden gecreëerd. Buitenlucht is over het algemeen een stuk droger en geeft daardoor schimmels en vocht niet de kans om verder uit te spreiden. Niet alleen de woning heeft behoefte aan frisse buitenlucht, maar ook jouw eigen lichaam heeft dit nodig. Wanneer je dus een muffe geur in je woning ruikt, is het slim om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. 

Een expert langs laten komen

Wanneer je niet veel verstand hebt van vochtproblemen is het slim om een expert langs te laten komen. Je kunt bijvoorbeeld Alpha Vochttechniek langs laten komen en zij zullen het probleem tot de bodem onderzoeken en aanpakken voor jou. Maak vrijblijvend een afspraak via de website of bel het nummer wat op de website staat om in contact te komen met de vochtexperts. 

Tijdelijke oplossingen

Voordat het vochtprobleem is opgelost, ben je wel een aantal dagen verder. Om de muffe geur deze dagen te maskeren kun je de volgende dingen proberen. Je kunt een bakje met water en een takje rozemarijn, 1 citroen in partjes en 1 theelepel vanille extract maken en wegzetten in de kamer. Er zal hierdoor een lekkere geur in de kamer komen net als wat je ervaart bij geurstokjes of geurkaarsen.