Vind jij jouw woning te klein? Dan is een aanbouw wellicht iets voor jou. Dit is een ideale oplossing wanneer je liever niet wilt verhuizen. Bovendien is het plaatsen van een aanbouw ook voordeliger. Het biedt meer meters in zowel lengte als breedte. Je kan de aanbouw helemaal aanpassen op jouw wensen. Dit maakt een aanbouw ook prettig. Ook ben je met een aanbouw al naar een paar dagen al klaar met het verbouwwerk. Zo heb jij maar kort last van aanbouw. Wil jij nou ook een aanbouw? De Aanbouw Expert staat ook in Breda voor je klaar!

Een aanbouw van hout neerzetten

Een aanbouw is ideaal wanneer je een extra stukje ruimte wilt. Het stukje ruimte kan je gebruiken als vergroting van ondere andere je woonkamer, maar ook als kantoorruimte of als bijkeuken. Met zo’n stuk aanbouw kan je dus een hoop. Je kan er voor kiezen om een houten aanbouw te nemen. Met een houten aanbouw is het werk sneller gedaan. Werken met hout is een snelle en goedkope bouwmethode. Een ander voordeel aan met hout werken, is dat het duurzaam is. Als je kiest voor een houten aanbouw, dan kan je aanbouw er al staan in vijf dagen. De aanbouw is dan ook helemaal af, dus de fundering is dan ook gedaan.

Een glazen aanbouw nemen

Een glazen aanbouw geeft een luxe sfeer af. Het is heel fijn wanneer je voor meer ligt in jouw woning wilt zorgen. Door het lichtinval zal jouw woning nog groter ogen. Met een glazen aanbouw creëer je dus veel lichtinval in je woning. Als je voor een glazen aanbouw kiest, zul je veel geld kwijt zijn aan het glas. Je hebt voor de aanbouw veel glas nodig. De afwerkingen van de buitenkant verschilt ook nog in materiaal. Een glazen aanbouw vergt ook meer schoonmaak werk. Het is maar net wat jouw wensen zijn en wat jij mooi vindt. 

De regels voor een aanbouw

Voor een aanbouw zijn er een paar regels. Je mag de aanbouw alleen op eigen erf plaatsen. Ook mag een aanbouw aan de voorkant alleen met een vergunning. Meestal hoef je geen vergunning aan te vragen als je de aanbouw aan de achterzijde van je woning plaatst. Dit kan wel per gemeente verschillen. Kijk dit dus altijd na. Een aanbouw mag niet hoger geplaatst worden dan de eerste verdieping tot de begane grond. De aanbouw mag dus geen verdieping hebben.