Een auto kopen kan afhankelijk van je budget een hele fijne ervaring zijn of een hele nare. Hoe groter je budget, des te meer keuze je hebt. Een auto kopen is heel eenvoudig, iedereen kan het. Allereerst moet je de keuze maken of je een nieuwe of tweedehands auto wilt kopen. Tweedehands kun je prima een auto gekocht krijgen, je moet alleen op een aantal dingen letten. Waarop? Daar komen we verderop in het artikel nog op terug. Hoe kom je op een website waar ze tweedehands auto’s verkopen? Simpel, gewoon even Googelen op occasions in Etten-Leur en je vind de auto’s vanzelf!

Waar let je op tijdens het kopen van een auto

Kijk eerst naar de buitenkant van de auto, je gaat op zoek naar schades of iets van roest. Vraag ook altijd of je even een proefritje mag maken met de auto. In het interieur ga je op zoek naar scheuren in de bekleding en tijdens de proefrit luister je naar de motor en probeer aan te voelen of de ophanging van de auto in orde is. Vraag ook altijd om de bijbehorende papieren en controleer of het onderhoud van de auto correct is uitgevoerd.

Auto wel of niet in orde

Wanneer je er tijdens een bezichtiging achter komt dat de auto niet in orde is ben dan vooral niet bang om afstand te doen van de aanschaf. Je bent niet verplicht om de auto te kopen omdat je alleen even komt kijken! Voel je nergens tot verplicht. Indien de auto wél in orde is kun je hem kopen. Afhankelijk van het een autobedrijf of particulier is kun je deze ter plekke overschrijven. Alle auto eigenaren met een nieuw kentekenbewijs kunnen sinds kort ook via de website van de RDW hun auto overschrijven. Zo ben je niet genoodzaakt om samen naar een postkantoor of iets te gaan om de auto daar over te schrijven. 
Ga jij rekening houden met de autotrends van 2022 of koop je gewoon een auto die je mooi vindt?