Je auto schoonmaken kan best een moeilijke opdracht zijn voor sommige. De buitenkant spreekt wel voor zich. Een sopje maken en wassen. Maar het is vaak het interieur waar mensen moeite mee kunnen hebben. In dit artikel krijg je te weten hoe je het beste je auto schoon kunt maken.

Begin met de buitenkant

De buitenkant van je auto is vrij simpel om schoon te maken. Je maakt een sopje met autoshampoo. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van twee emmers. Eentje vul je met water en shampoo. De ander alleen met water. Dit is een zogeheten ‘spoelemmer’. Nadat je je hele auto gewassen hebt spoel je deze af met een tuinslang. Gebruik voor de velgen wel een ander sopje en andere doek dan dat je voor de lak hebt gebruikt.

Dashboard schoonmaken

Nadat je de buitenkant hebt schoongemaakt kun je het beste het dashboard schoonmaken. Dit kan je heel gemakkelijk doen door een sopje te maken van een mengsel van kokend water, zeep en borax. Als dit gemengt is laat je het even afkoelen. Wanneer het sopje is afgekoelt kun je het met een simpele vaatdoek het dashboard schoonmaken.

Vlekken eruit halen

Het moeilijkste wel van je auto schoonmaken zijn de verschillende vlekken die je maakt in de auto. Een veel voorkomende vlek zijn de koffievlekken. Wanneer je koffie hebt gemorst kun je het beste dit zo snel mogelijk eruit halen. Verdun deze vlekken eerst met koud water en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten intrekken. Nadat je dit hebt gedaan kun je de vlekken met een stuk keukenpapier opruimen. Inktvlekken kun je het beste eerst behandelen met verfverdunner. Daarna kun je deze vlekken met een vochtige doek schoonmaken.

Stofzuigen

Natuurlijk kun je het stofzuigen niet vergeten als je je auto aan het schoonmaken bent. Hiermee voorkom je dat stof en zand zich op gaat stapelen in de matten van je auto. Wat je het beste hiermee kan doen is eerst de matten goed uitkloppen en daarna goed stofzuigen.
Heb je geen tijd en/of zin om je auto schoon te maken? ‘t Vosje Carwash biedt naast het schoonmaken van de buitenkant ook car detailing services aan. Je auto wordt hiermee grondig schoongemaakt van de binnenkant.