Porsche is in 1931 opgericht door Ferdinand Porsche. Het bedrijf is gevestigd in een plaats vlakbij Stuttgart, genaamd Zuffenhausen. Porsche was van oorsprong een techniek bureau, dat andere bedrijven adviseerde op het gebied van motor ontwikkelingen. Ferdinand Porsche kreeg in 1934 de opdracht van Adolf Hitler om een auto voor het volk te ontwerpen. Deze auto werd ook wel de ‘’Volkswagen’’ genoemd. Sindsdien is Porsche nauw verbonden met het merk Volkswagen. 

Het ontstaan van diverse modellen

De eerste Porsche auto lijkt veel op de Kever van Volkswagen. Er werden veel onderdelen van de Kever gebruikt. Zo waren o.a. de Porsche banden hetzelfde als die van de Kever. De eerste auto van Porsche, de Porsche 64, is in 1938 gemaakt. Het bedrijf is tijdens de oorlog gevlucht naar Oostenrijk. Hier heeft Porsche in 1948 haar tweede model gebouwd, de Porsche 365. Na de productie van 49 auto’s is het bedrijf verhuisd naar Zuffenhausen. Net na het ontwerpen van de Porsche 365 is Ferdinand Porsche overleden. Zijn zoon Ferry is de ontwikkelingen toen doorgaan zetten. Tijdens de productie van het model werden steeds meer Porsche onderdelen gebruikt in plaats van onderdelen van de Kever. 

Overname door Volkswagen

In 2012 nam de Volkswagen groep Porsche over. Volkswagen heeft zeven jaar gedaan over het krijgen van een meerderheid in de aandelen. In 2005 waren de rollen nog omgedraaid. Toen deed Porsche namelijk nog een poging om Volkswagen over te nemen. In 2007 had Porsche nog 30% van de Volkswagen aandelen in handen. In 2008 was dit zelfs 42,6% en het doel van het jaar erop was 75%. De financiële crisis sloeg in en Porsche kreeg geen krediet meer om het aandelenpakket uit te breiden. Het bedrijf raakt in zware financiële problemen en Volkswagen neemt een groot belang in Porsche. 

Porsche in de motorsport

Porsche heeft veel succes gekend in de autosport. In totaal hebben ze meer dan 28.000 overwinningen. Ze zijn het meest succesvol in sportautoraces, zoals de 24 uur van le Mans. Ze hebben deze race 18 keer gewonnen. In de Formule 1 is Porsche wisselend succesvol actief geweest. Hun eerste deelname was in 1958 en deze duurde tot 1964. In deze periode zijn ze één keer kampioen geworden. Daarna hebben ze bijna twee decennia niet meegedaan. Porsche is in 1991 voor het laatst actief geweest in de Formule 1. Ze hebben tot deze tijd in veel verschillende varianten gereden. In deze tijd werden dan ook veel verschillende varianten ontwikkeld. Elke variant had weer een andere motor, banden en vormgeving.