Je ogen zijn de zintuigen die je in staat stellen om te kunnen zien. Om op een adequate manier invulling te geven aan alle activiteiten in ons leven, is een goed zicht belangrijk. In deze blog vertellen we je waarom het goed is om je ogen te beschermen tegen UV-licht. De meeste mensen zijn nog steeds onderbewust over de gevaren die UV-licht vormt voor onze ogen. Ben je benieuwd naar de redenen waarom het goed is om je ogen tegen UV-licht te beschermen? Lees dan de volgende alinea door.

Ogen van kinderen en type kleur van je ogen

Omdat het oog van een kind gevoeliger is voor UV-stralen, is het belangrijk om ze te beschermen. Een ander reden om het oog van een kind tegen UV-stralen te beschermen, is omdat het nog volop in ontwikkeling is. Verder is het ook zo dat de kleur van je ogen ook bepaald wat voor effect zonlicht op je ogen heeft. Het pigmentblad van je ogen bevindt zich namelijk aan de achterkant van je iris. Hoe meer pigment, hoe bruiner je ogen en hoe meer licht er tegengehouden wordt. Wat er hierbij wel vermeld moet worden is dat het niet automatisch is dat bruine ogen tegen UV straling beschermt zijn.

Je ogen blootgesteld aan te veel UV, hoe weet je dat?

Het jammerlijke is dat je ogen geen signaal krijgt, dat je te lang in de zon bent geweest. Dit zal je pas op latere leeftijd merken. Dit kan in de toekomst betekenen dat je slechtziend wordt. Als je je ogen niet voldoende beschermt, dan kan dit schadelijk zijn voor je ogen. Je kunt hierbij denken aan oogaandoeningen zoals cataract of macula degeneratie. Macula degeneratie behoort tot een van de aandoeningen die het netvlies ernstig aantast. Deze aandoening kan zo ernstig zijn dat het een blijvende achteruitgang van het zicht kan inhouden.

Een goede zonnebril aanschaffen

Een van de manieren om je ogen tegen UV-licht te beschermen, is om een zonnebril aan te schaffen. Een goede zonnebril moet optimale bescherming bieden tegen UV-licht en moet de ogen goed bedekken. In principe maakt de kleur van de glazen niet zoveel uit. Wel is het zo dat donkere glazen zichtbaar licht reduceert en verblinding tegen gaat. Zonnebril kopen bij B-Optics betekent dat je veel waarde hecht aan optisch zuivere glazen. Neem vandaag nog een kijkje op de website.