Alle gemeenten zijn het wettelijk verplicht om gft, papier, kunststof, glas, plastic en nog meer afval gescheiden in te zamelen. Het scheiden van afval is een goede oplossing voor het verbeteren van ons milieu. Veel mensen onderschatten dit. We kunnen het afval vaak gewoon recyclen. We hoeven dan minder aardolie te winnen en er hoeven minder bomen gekapt te worden. Bedrijven maken nog meer afval dan een huishouden. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat ook daar alles gescheiden blijft. Wil je een rolcontainer voor zakelijk gebruiken huren? Bij Vergelijkjeafval ben je bij het juiste adres. 

Voorkom dat onnodige rotzooi bij het restafval komt

Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft waar welk afval terecht moet komen. Zo voorkom je dat al het afval door elkaar wordt gegooid. Dit wil je natuurlijk niet hebben want daardoor kunnen veel gerecyclede grondstoffen verloren raken. Om dit te voorkomen kun je gekleurde prullenbakken neerzetten of prullenbakken die een bordje of sticker erop hebben. Op de bordjes en stickers kan je dan duidelijk vermelden welk afval waarin moet. Zo kan je het gemakkelijk duidelijk maken voor jouw medewerkers.

Kan al het karton bij elkaar?

Het is belangrijk om te onthouden dan niet al het karton bij elkaar kan. Pizza- en taartdozen kunnen niet bij het oud papier. Dit komt doordat het karton voedselresten bevat. Hierdoor kan de afvalstroming verstoord worden. Soms is recyclen zelfs niet meer mogelijk. Dit moet zoveel mogelijk voorkomen worden, want het is zonde als het oud papier niet meer herbruikbaar is. Ook kartonnen koffiebekers kan je beter niet bij het karton weg gooien. De binnenkant van deze bekers is namelijk geplastificeerd.

De meest voorkomende fouten bij het scheiden van afval

Veel producten zijn van hard plastic gemaakt. Dit komt ook vaak voor bij verpakkingen. Dit harde plastic mag niet in de plastic prullenbak. Dit harde plastic moet gescheiden worden bij het restafval. Bij koffiecups werkt dit ook zo. Die mogen ook bij het restafval. Al het andere plastic mag wel gewoon bij de plasticbak. Chipszakken worden ook vaak nog in de plastic bak gegooit. Dit is ook verkeerd. De chipszakken zijn aan de binnenkant gemaakt van aluminium. Aluminium mag ook bij het restafval. Gebroken glazen mogen ook weggooit worden bij het restafval. Dit kan je dus beter bij het restafval scheiden, dan bij de glasbak. Onderschat het scheiden van afval niet. Je gooit al snel jouw afval bij de verkeerde prullenbak weg.