Voor een photoshoot wordt er vaak gebruik gemaakt van make-up. Dit wordt dan zowel bij vrouwen als bij mannen gedaan. Maar waarom doen ze dit eigenlijk en waarom is visagie zo belangrijk? Make-up wordt gebruikt om meerdere redenen. Dit wordt onder andere gedaan voor het licht, het wegwerken en het effect. Ben jij nou benieuwd naar de redenen ervan? Lees dan vooral dit artikel verder om erachter te komen. Zo krijg jij een beter beeld van waarom visagie zo belangrijk is. Wil jij nou professionele foto’s? Link Fotografie staat dan voor jou klaar!

Waarom is visagie zo belangrijk voor de belichting?

Voor het maken van foto’s is het licht heel belangrijk. Daarom wordt er in een fotostudio ook veel gebruik gemaakt van sterke lampen. Een model zal er dan ook iets anders uitzien dan bij daglicht. Het licht heeft invloed op de make-up van de model. Een goede make-up look is ook belangrijk. Door het licht zal de contouren versterkt worden die anders door het felle licht verbleken. Je jukbeenderen en kaaklijn zullen er ook beter uitkomen. Make-up heeft dus wel echt invloed. Met make-up kan je er ook voor zorgen dat jouw ogen groter lijken. Dit doe je door zwarte mascara en eyeliner. Met make-up kan je dus wonderen verrichten. Je kan details beter laten weergeven in het gezicht.

Kleine oneffenheden in jouw huid

Wanneer je last hebt van een onrustig huid, is dit natuurlijk vervelend. Veel mensen kunnen daardoor ook onzeker worden. Dit is dan niet nodig. Door de make-up kan je gemakkelijk de kleine oneffenheden wegwerken. Je zal dan minder last hebben van de nabewerking. Ook kan je glans weghalen. Zo voorkom je grote witte highlights in de foto. Een matterende poeder is onmisbaar tijdens een photoshoot. Zo verminder je de glimmende delen van de huid. 

Het effect op het model

Met visagie kan je ook een bepaald psychologisch effect maken. Het model zal door de visagie zich meer in haar rol inleven en zal zich zelfverzekerder voelen. Door make-up kan iemand gewoon heel simpel knapper worden. Zelfverzekerdheid is voor een model van belang. Met zelfverzekerdheid straal je ook meer uit. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met een model af te spreken dat zij zelf haar make-up mag regelen, maar je kan ook een visagie inhuren. De voordelen van een visagie is dat een visagist veel ervaring en kennis heeft van de huid en de gezichtsvormen. Ook gebruikt een visagie professionele producten en weet een visagist precies wat er nodig is. Zo worden jouw sterke punten naar voren gehaald voor het mooiste resultaat.