Het huishouden is iets wat veel mensen niet zo leuk vinden om te doen, maar zo vervelend hoeft het allemaal niet te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes toepast tijdens het huishouden. In dit artikel lees je hoe je jouw bed en Una matras van 200 cm lekker schoon en fris houdt. Dat is namelijk iets wat erg belangrijk is!

Hang de laken zo vaak mogelijk buiten 

Tegenwoordig doet iedereen de lakens in de droger. Vroeger hing iedereen alle lakens al buiten bij de eerste paar zonnestraaltjes. Het buiten hangen van je lakens zorgt voor een natuurlijk bleekproces. Je witte beddengoed blijft door het zonlicht namelijk erg mooi en fris wit. Maak hier gebruik van en hang je lakens vaker in de tuin of op je balkon op. 

Hoe moet je het beddengoed wassen? 

Nu het belangrijkste van alles: hoe ga je het beddengoed op de juist manier wassen. Dit hangt af van wat voor beddengoed je hebt, welke kleur is het beddengoed en hoe vaak was je het. Of je een maand tussen de vette lappen ligt of dat je het iedere week wast. Probeer het gewoon iedere week te verschonen. Een week blijft je beddengoed fris, maar daarna moet het toch echt wel gewassen worden. De witte lakens kunnen op 40 graden gewassen worden en de gekleurde lakens op 30 graden. Het wassen hoeft echt niet heet gedaan te worden. Wanneer je het beddengoed te heet wast, kan alles alleen maar gaan krimpen en dat is zonde. Ook kan je voor de zekerheid altijd nog even snel op het waslabel kijken, Dit label hangt er namelijk niet voor niks aan!

Maakt het uit wat voor wasmiddel je gebruikt? 

Het maakt opzich niet heel veel uit wat voor wasmiddel je gebruikt. Je kunt gewoon voor een goedkope variant gaan. Wel is het altijd mooi meegenomen als er niet teveel onzin in het wasmiddel zit en er dus zo min mogelijk aan is toegevoegd. Gewoon een lekker simpel sopje is dus perfect!