Ben jij iemand die nog niet jarenlang de Formule 1 volgt en hier graag mee wilt beginnen? Dan is dit echt een artikel wat je moet lezen, we hebben dit speciaal voor jou geschreven! Wij hebben namelijk zelf net onze toetreden gemaakt tot de Formule 1 fanbase en kijken nu elk weekend enthousiast mee. Maar je moet een aantal dingen leren voordat je een race goed kunt volgen, het is ook verstandig om op de hoogte te blijven van het laatste Formule 1-nieuws.

Sociale media en YouTube

Wanneer je graag meer verdieping opzoekt is het mogelijk om enkele kanalen op Instagram, Facebook en YouTube te volgen. Deze kanalen zijn gespecialiseerd in de Formule 1 en leren je met enkele video’s, posts of reels de basiskennis die je moet hebben van de Formule 1. Ook kun je een bezoekje brengen aan de website van GP Today, hier heb je al het laatste nieuws betreft de F1 tot je beschikking. We leven gelukkig in het online-tijdperk waar we een onbeperkte hoeveelheid aan informatie ten allen tijde beschikbaar hebben. Maak hier gebruik van en start vandaag met het volgen van deze kanalen en het lezen van de artikelen op GP Today!

Vraag het aan je fanatieke vrienden

Toen wij onze eerste F1 race hebben gevolgd met een aantal vrienden hebben wij ongekend veel vragen gesteld. Hoe werkt de puntentelling, is elk circuit even lang, welke teams zijn de beste, hoeveel banden heeft ieder team, mag je onbeperkt vaak pitten? Allemaal vragen die wij die middag hebben gesteld. Schaam je niet om vragen te stellen, iedereen begint ergens en je vrienden vinden het vast niet erg om je een eindje op weg te helpen.

Lees je in over de verschillende coureurs

Wanneer je meer te weten komt over de verschillende coureurs en bijbehorende teams maak je meteen kennis met de sterktes en zwaktes van iedereen. Zo weet je al snel welke teams pieken op welk circuit, maar ook welke coureurs het moeilijk hebben met warmte of neerslag. Zo kom leer je meer over wie Max Verstappen is, hoe hij groot is geworden en waar hij vandaan komt.