Een VvE of een vereniging van eigenaars is een rechtspersoon die in essentie de gemeenschappelijke belangen van de diverse eigenaars dient. Er zijn heel wat appartementen en complexen die de VvE zelf in handen nemen maar er zijn er ook heel wat die de activiteiten uitbesteden aan een professionele firma. Zeker als de eigenaars liever zelf de handen niet uit de mouwen steken is dat een goede optie. Maar hoe vind je nu een professioneel beheerder van jouw VvE?

Bepaal wat belangrijk is

Het eerste dat op papier moet gezet worden voor je op zoek gaat naar een beheerder is wat je als VvE eigenlijk voor ogen hebt. Wat moet er exact worden uitbesteed aan een professional zoals Centiss VvE beheer in Leiden? Zijn er nog zaken die je zelf gaat doen? Beslis je om alles uit te besteden dan heb je een onderneming nodig die niet alleen iets kent van de administratieve taken die erbij komen kijken maar ook een stevige bouwtechnische en juridische kennis heeft.

Maak een selectie

Kijk even in de regio rond en maak een selectie van kanshebbers uit de omgeving. Omdat beheerders vaak samenwerken met onderhoudsbedrijven in hun nabijheid is het logisch dat je ook kiest voor een lokale beheerder. Een goed idee voor je de definitieve selectie maakt is om in de buurt even rond te bellen naar andere VvE’s en te leren van hun ervaringen.

Vraag en beoordeel de offertes

Heb je een selectie gemaakt? Dan kan je best offertes opvragen bij de geselecteerde bedrijven. Geef hier meteen aan wat je zoekt uit handen te geven en wat je verwacht. Heb je alle offertes binnen gekregen? Dan is het tijd om kritisch naar de offertes te kijken. Is het een standaard document of gaat het specifiek? Wat is er inbegrepen in de offerte? Heb je een vast contactpersoon? Wat is de toon van het document? Al deze zaken spelen een rol!