De kans is groot dat er in jouw omgeving steeds meer mensen zijn die vegetarisch gaan eten. Dit is een trend die zich door blijft zetten. Waarom doen steeds meer mensen dit en is het misschien ook iets voor jouw? Wat de voordelen van vegetarisch eten zijn en of het iets is wat bij jou past, lees je in dit artikel!

Je kunt nog steeds heerlijk eten!

Sommige mensen denken dat ze minder lekker gaan eten als ze het vlees aan de kant schuiven. Dit hoeft echter echt niet zo te zijn. Er zijn veel heerlijke gerechten die je nog steeds kunt eten. Denk aan eten bij een vegetarisch restaurant in Hoofddorp zoals Woodstone Pizza. Hier hebben ze de lekkerste vegetarische pizza’s die jij echt moet proberen! 

Verkleind de kans op overgewicht

Mensen die geen vlees eten hebben over het algemeen een kleinere kans op overgewicht en hebben dus in veel gevallen een gezond lichaamsgewicht. Mensen die vaak vlees eten, hebben een hogere energie inname en daarom dus ook vaker een hoger lichaamsgewicht. Het lagere lichaamsgewicht van vegetariërs houdt verband met een hogere inname van voedingsvezel en een lagere inname van vet. Omdat overgewicht zorgt voor meerdere gezondheidsproblemen en risico’s geeft dit vegetariërs een gezondheidsvoordeel.  

Minder kans op een hoge bloeddruk

Mensen die geen vlees eten, hebben in veel gevallen een lagere bloeddruk dan mensen die wel vlees eten. Hypertensie is het hebben van een te hoge bloeddruk en dit komt bij mensen die vegetariër zijn een stuk minder vaak voor.  Een gezond lichaamsgewicht speelt ook een grote rol bij het voorkomen van hypertensie. Veel dingen hangen dus met elkaar samen.

Vermindert de kans op veel andere ziekten

Buiten hypertensie en overgewicht beschermt het eten van geen vlees je ook tegen heel wat andere ziekten. Denk aan ziekten als osteoporose, divertikels in de darm, galstenen, staar, en reumatoïde artritis. Dit zijn er heel wat en het overwegen van vegetarisch worden, is dus ook zeker de moeite waard!