Na de zomer ga je minder vaak zwemmen dan in de zomerperiode. Het winterklaar maken van het zwembad is belangrijk. Voor de levensduur van het zwembad en het kwaliteit van het water. Een belangrijk onderdeel bij het winterklaar maken van jouw zwembad zijn de lamellen die over het zwembad gaan. Kapotte lamellen? laat zo snel mogelijk jouw zwembad lamellen vervangen, zodat jouw zwembad winterklaar is. 

Het winterklaar maken van jouw zwembad

Goed zorgen voor je zwembad is belangrijk, al helemaal wanneer je er geen gebruik van maakt. Zeker rond de herfst moet jij jouw zwembad winterklaar maken. Zo zorg je voor een goede kwaliteit van jouw zwembad. Door het zwembad goed te behandelen, kan jij er nog vele jaren van genieten. Heb je een opzetzwembad, laat deze dan leeg lopen en doe hem dan naar binnen. Heb je een ingebouwd zwembad, dek deze dan goed af zodat er geen licht bij kan komen. Het licht stimuleert de algengroei en zo blijft jouw water helder. Je kan het water afdekken met een winterzeil of met lamellen. Koppel ook al je leidingen van je apparatuur. De installatie moet ook goed droog zijn, anders bestaat de kans dat het water bevriest. Bevriest het apparatuur, dan is de kans groot dat de spullen kapot gaan.

Houd vorst buiten jouw zwembad

Vriest het, dan is er een grote kans dat jouw zwembad ook bevriest. Je kunt jouw zwembad hier op voorbereiden. Gebruik dan winterdrijvers. Winterdrijvers worden diagonaal neergelegd van begin tot het eind van het zwembad. De drijvers zorgen ervoor dat er niet teveel druk ontstaat op de afdekking die op het zwembad zit. Daarmee maak je de kans op schade aan je zwembad door vorst kleiner. Komt er toch een stevige ijslaag op jouw zwembad, let dan op dat je het ijs niet breekt. Het ijs heeft dan veel scherpe randen die dan de wanden van het zwembad kunnen beschadigen. Zo kan er lekkage ontstaan. Je kan dan dus het beste het ijs laten smelten. 

De waterkwaliteit van het zwembad

Als je na de winterperiode weer snel wilt gaan zwemmen, is het belangrijk om de waterbalans zoveel mogelijk in evenwicht te houden. Dan kan je het beste een overwinteringsvloeitstof en een afdekzeil of lamellen kopen die ervoor zorgt dat er geen licht bij het water komt. Het is in de winterperiode nog steeds belangrijk om soms het water te testen. Zo kan je met speciale producten de waterwaarden op peil houden.