Als je een grote tuin hebt dan biedt dat veel mogelijkheden voor tuinontwerp. Je hebt de ruimte om bijvoorbeeld een tuinhuisje en vijver aan te leggen. In het tuin aanleggen wordt gelet op de wensen van de klant. Advies gaat altijd vooraf aan actie. Bij een grote tuin heb je natuurlijk meer opties om zaken zoals terras, groen, zwembad, etc. met elkaar te combineren. Met tuinontwerp Lochem wordt ingezet op het optimaliseren van uw mogelijkheden. Ook bij grote tuinen wordt gekeken naar de beste positionering van de verschillende tuinelementen. Zo wordt er gelet op hoe de zon door uw tuin beweegt. Zodoende bepalen we samen met de klant waar en hoe er optimaal genoten kan worden van zon in de tuin. De Nederlandse winters kunnen te hard zijn voor bepaalde plantensoorten. Gelukkig houdt tuinontwerp Lochem rekening met het klimaat en zet in op aanleg van mooie en duurzame tuinen. In een grote tuin heeft u meer privacy en met de juiste inrichting en plantenkeuze kunt u samen met tuinontwerp Lochem een oase aan rust creëren.

Met name in grote tuinen kun je op den duur te maken krijgen met onvoorziene veranderingen in het groen. Denk bijvoorbeeld aan plantsterfte, molshopen, ongewenste insecten, en onkruid. Door een goede planning en juist bodemgebruik kan er een goede balans gecreëerd worden tussen het groen en bijvoorbeeld het terras. Met onze expertise helpen we u om langdurig in harmonie met uw tuin te leven. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met de aanleg van een terras met een minimaal risico op mieren of onkruid tussen de tegels. Ook weten we welke planten een afstotende of juist aantrekkende werking op bepaalde insecten hebben. Wij geven advies en leren u zo om uw tuindromen ook op de lange termijn zelf te kunnen verwezenlijken. Als u meer advies nodig heeft dan staan we na de aanleg van de tuin natuurlijk voor u klaar.