Kijk je wel eens om je heen als je in de zitkamer bent en krijg je het idee dat het tijd is voor iets nieuws? Je hele interieur vervangen is misschien een beetje veel van het goede. Maar als je begint met een bepaald meubelstuk of je vervangt wat decoratie, dan kan je hele woonkamer er toch heel anders uitzien. Wat kun je doen om je interieur een opfrisbeurt te geven?

Kies nieuwe kleuren voor je accessoires

Een tijdloos interieur heeft het voordeel dat je met een paar eenvoudige dingen toch een heel andere uitstraling aan je inrichting kunt geven. De kleuren van de bekleding van je bank of je gordijnen houd je het beste zo neutraal mogelijk. Bijvoorbeeld gebroken wit, een grijstint of een natuurlijke kleur als bruin. Voor de vrolijke en opvallende accenten kies je dan actuele kleuren die je terug laat komen in verschillende accessoires. Dat kunnen losse kussentjes op de bank zijn, maar ook bijvoorbeeld gekleurde bloempotten, fotolijstjes of bontgekleurde schilderijen.

Maak een meubel de blikvanger van je kamer

Op zich hoeven niet alle meubels in huis tijdloos te zijn of een neutrale kleur te hebben. Want juist door te kiezen voor een opvallend meubelstuk maak je de inrichting wat speelser. Een epoxy eettafel is een goed voorbeeld van zo’n opvallend en uniek meubel. Door de combinatie van hout en epoxy giethars heb je niet alleen een bijzonder tafelblad, maar krijg je bovendien een waar kunstwerk in je huiskamer. Het mooie van deze tafel is ook dat je de kleur van de epoxy helemaal kunt afstemmen op de rest van je inrichting. Dus kies je niet alleen voor een passend houtsoort maar ook voor een kleur die goed combineert met de rest van je interieur.

Waar let je op bij de aankoop?

Wil je een epoxy eettafel kopen? Kijk dan eerst goed naar de afmeting en vorm die je wilt hebben. Daarnaast kun je ook vaak kiezen uit verschillende patronen, houtsoorten en kleuren. Bepaal voor jezelf of je een rustig patroon wilt, bijvoorbeeld een enkele baan van epoxy in het tafelblad. Of misschien houd je juist van een grillig patroon. Wat je ook kiest, met een tafel met een epoxy blad haal je zeker iets bijzonders in huis.