Het leren kennen van nieuwe mensen is leuk, maar sommigen vinden dit ook moeilijk. Als je voor een uitwisseling naar het buitenland vertrekt is het moeilijker, maar een echte uitdaging. Je moet in een andere taal met iemand spreken. Je wilt natuurlijk op jouw nieuwe high school in Amerika, of ergens anders, wel met je eigen klasgenoten kunnen praten. Wij geven jou de ultieme tips hoe jij mensen leert kennen. Dit zijn ook ideale tips wanneer je nieuwe vrienden gaat en wilt maken in eigen land. 

Verricht vrijwilligerswerk

Voor alle mensen die net zijn verhuisd naar een nieuwe stad of zelfs land is het soms wat lastiger om weer nieuwe vrienden te moeten maken. Het is als eerste handig om je te verdiepen in de cultuur van het land. Elk land heeft zo zijn eigen cultuur en dus ook andere normen en waarden. Het is daarnaast ook handig om te weten hoe mensen elkaar in het land begroeten en voorstellen. Doen ze dat met drie kussen? Twee kussen of zelfs geen kus? Door vrijwilligerswerk te verrichten leer je samen te werken met andere en kom je in gesprek met andere mensen. In het buitenland is het niet altijd mogelijk om een werkvisum te krijgen, daarom is vrijwilligerswerk een andere leuke optie om mensen te leren kennen. 

School of cursus tijdens een uitwisseling

Als je graag naar het buitenland vertrekt voor een bepaalde periode, dan is het spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Het scheelt dat je bij een cursus een vaste groep mensen krijgt. Het is dan makkelijker om elkaar aan te spreken, omdat je al met elkaar zit. Tijdens een uitwisseling kan je er ook voor kiezen om high school te volgen. Je bent daar ook omringd door allemaal mensen van jouw eigen leeftijd. Het is dan al makkelijker om vrienden te maken, omdat je in klassen terecht komt met mede leerlingen die dezelfde interesses hebben. Je komt dan makkelijker in gesprek. Wil jij nou ook op uitwisseling gaan? Meld je dan nu aan bij Information Planet en jij krijgt een leuke en onvergetelijke ervaring tegemoet. 

Sluit je aan bij een teamsport

Door jezelf aan te sluiten bij een teamsport, zal je met elkaar moeten communiceren en kom je ook weer makkelijker in gesprek met elkaar. Je kiest dan een sport uit die je leuk vindt en dat scheelt, want je vind het en leuk om te doen en gaat nieuwe mensen leren kennen. Je hebt al gelijk een gespreks onderwerp om over te praten, namelijk de sport zelf.