Als je last hebt van lekkages, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Er komt water je woning of bedrijfspand binnen en dat kan voor zeer veel schade zorgen. Wanneer er sprake is van een lekkage, is het van groot belang om niet stil te zitten en direct actie te ondernemen. Lekkages en de daarbij horende waterschade kunnen zich namelijk zeer snel uitbreiden. 

De oorsprong achterhalen 

De eerste stap die je moet zetten als je last hebt van lekkages, is de oorsprong dan de lekkages achterhalen. Dat je last hebt van lekkages aan het plafond, wil niet altijd zeggen dat er sprake is van schade aan het dak. Het kan ook voorkomen dat een leiding op knappen staat. Het kan soms erg lastig zijn om de oorsprong van een lekkage te achterhalen. Dit heeft ermee te maken dat leidingen vaak verborgen zitten en het soms ook erg lastig kan zijn om schade aan het dak op te sporen. 

Een dakdekker inschakelen 

De tweede stap die je moet zetten is ook de belangrijkste stap. Dat is namelijk het inschakelen van een Eigenhuis Dakdekker in Rosmalen. Een dakdekker is gespecialiseerd in het repareren en het bedekken van daken. Voor een dakdekker wordt het werk makkelijker gemaakt als de oorsprong van de lekkage al bekend is, maar ook kan een dakdekker de oorsprong van de lekkages zelf achterhalen. Wanneer de dakdekker de oorsprong van de lekkages heeft achterhaald, gaat deze de lekkages meteen verhelpen. Houd er wel rekening mee dat het soms mogelijk is dat de dakdekker het aanraadt om de gehele dak opnieuw te bedekken. Dit heeft er dan waarschijnlijk mee te maken dat je dak versleten is en dat het op langer termijn goedkoper is om het dak opnieuw te bedekken. 

Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij

Als je last hebt van lekkages, dan is de kans groot dat je duizenden euro’s kwijt zult zijn aan het repareren van het dak. Daarnaast is er ook een kans aanwezig dat de binnenkant van je woning ook veel schade heeft opgelopen. Hierbij kun je onder andere denken aan waterschade aan het plafond. Het is logisch dat je niet zelf wilt opdraaien voor de kosten die je hiervoor moet maken en daarom is het verstandig om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Er is namelijk een kans aanwezig dat de schade aan je woning of aan het dak vergoed wordt. Dit verschilt natuurlijk wel per verzekeringsmaatschappij.