Als je het belangrijk vindt om actie mee te maken tijdens je werk, kan het lastig zijn om een geschikte baan te vinden. Dat komt doordat veel banen simpelweg niet gepaard gaan met actie. Het tegenovergestelde is juist waar bij de meeste banen. Echter, er zijn zeker banen te vinden waarbij je in aanraking komt met veel actie. Als jij op zoek bent naar een baan met veel actie, kunnen deze banen iets voor jou zijn!

Beveiliger

Mensen die op zoek zijn naar een spannende baan vol actie, kunnen ervoor kiezen om in de beveiliging te gaan werken. Je zou dan voor verschillende vormen van beveiliging kunnen kiezen. Als je niet op zoek bent naar een baan waarbij je de hele dag rondloopt of staat, zou je objectbeveiliger bij SERIS kunnen worden. Echter, mensen die graag zo veel mogelijk actie en spanning mee willen maken, kunnen misschien beter kiezen voor een carrière in de persoonsbeveiliging. Dat komt doordat je hierbij de beveiliger bent van iemand die iets moet doen op een drukke plek. Hierdoor is er altijd een kans dat er iets gebeurt. Als objectbeveiliger is deze kans er ook altijd, maar het voelt minder spannend. Je zit dan bijvoorbeeld naar een beveiligingscamera te kijken terwijl je als persoonsbeveiliger de hele tijd mee moet lopen met degene die je beveiligt. 

Politieagent

Politieagent is een schoolvoorbeeld van een baan die gepaard gaat met veel actie en spanning. Je weet als agent nooit wat een dienst je gaat brengen voordat deze is begonnen. Soms zul je te maken krijgen met een relatief rustige dienst, maar tijdens een drukke dienst, kun je in allerlei heftige situaties belanden. Daarom is het voor mensen die van spanning houden zeker aan te raden om de politieopleiding te gaan volgen. Bovendien kun je binnen het politiekorps op veel verschillende manieren doorgroeien. Het is dus niet zo dat je je hele leven agent hoeft te blijven. Als je de juiste ambities hebt, zal het voor jou zeker mogelijk zijn om hogerop te komen. Ook kun je jezelf meer specialiseren door bijvoorbeeld hondengeleider te worden.