De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat je kachel waarschijnlijk overuren moet gaan maken. Een goed verwarmd huis is niet alleen fijn voor jou, het is ook belangrijk om je huis in goede staat te houden. Wanneer je namelijk in een koud huis leeft, zal er meer vocht in je woning blijven hangen. Dat kan leiden tot schimmels en vele andere problemen en die moet je zien te voorkomen. Het is daarom goed om te zorgen dat je cv-ketel in goede staat blijft. Is dit veel werk? Niet als je het slim aanpakt. Je kunt namelijk het cv onderhoud aan een expert uitbesteden. Kost dit veel geld? Het antwoord is: nee. Je kunt namelijk een verzekering afsluiten om je cv-onderhoud optimaal te regelen. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Zonder veel moeite je ketel onderhouden

Ondanks dat je maar een keer per jaar je cv-ketel hoeft te laten nakijken, is het voor sommige mensen toch een ding om een afspraak te maken met de monteur. Zij vergeten vaak dat het weer tijd is, stellen het uit en daardoor raakt hun ketel steeds meer in verval. Voor deze, en heel veel andere mensen, is het goed om te weten dat je het onderhoud van je cv ketel ook kunt verzekeren en uitbesteden. Bij Univé kun je een verzekering nemen waarmee je voor een luttel bedrag kunt zorgen dat je cv-ketel jaarlijks gecontroleerd en onderhouden wordt. Je hoeft zelf nergens aan te denken want de monteur zal contact met jou opnemen wanneer de laatste onderhoudsbeurt weer een jaar geleden is. Eenvoudiger kan bijna niet.

Wat verzeker je precies?

Als je besluit om het cv-ketel onderhoud uit te besteden aan een expert aan de hand van een verzekering van Univé, dan kies je voor gemak. De monteur zal de eerste keer langskomen om te kijken wat de staat van je ketel is. Moet er nog iets aan de ketel gebeuren, dan zal deze dat uitvoeren. Vervolgens is ketel weer in een basisstaat. Vanaf nu kun je je ketel verzekeren. Je ketel wordt dan jaarlijks onderhouden en mocht er extra onderhoud nodig zijn, dan zal de monteur de extra kosten met je bespreken. Met deze verzekering kun je er zeker van zijn dat je niet in de kou komt te zitten.

Een goede ketel is zuiniger

Mocht je de cv-ketel onderhoud verzekering niet willen nemen omdat het gemakkelijk is, dan is het misschien interessant om te weten dat een goede ketel ook zuiniger is. Dat is mooi meegenomen in tijden van enorme inflatie en stijgende prijzen. Blijft je ketel in goede staat, dan zal deze efficiënt verwarmen zonder meer te verbruiken van nodig is. Zo verspil je geen energie en geld. Kijk daarom vandaag nog even of deze verzekering ook iets voor jou is.