Lapis lazuli, een prachtige diepblauwe edelsteen, heeft eeuwenlang mensen gefascineerd met zijn rijke kleur en mysterieuze betekenis. Deze edelsteen staat bekend om het bevorderen van communicatie, zelfexpressie en innerlijke kracht en heeft een diepe symbolische waarde in verschillende culturen en tradities. In deze blog duiken we dieper in de betekenis van lapis lazuli en hoe deze edelsteen je kan helpen bij je persoonlijke en spirituele groei.

Geschiedenis en betekenis van lapis lazuli

Lapis lazuli wordt al duizenden jaren gewaardeerd vanwege zijn levendige blauwe kleur en wordt vaak geassocieerd met royalty’s, goden en spiritualiteit. In het oude Egypte werd lapis lazuli gebruikt voor amuletten en sieraden en werd het gezien als een symbool van waarheid, bescherming en verlichting. Lapis lazuli kan gevonden worden in gespecialiseerde edelstenen winkels, zoals de edelstenen winkel in Barendrecht.

Lapis lazuli en communicatie

Een van de belangrijkste eigenschappen van lapis lazuli is het vermogen om communicatie en zelfexpressie te bevorderen. De edelsteen wordt geassocieerd met het keelchakra, het energiecentrum dat verantwoordelijk is voor communicatie, spreken van je waarheid en zelfexpressie. Door lapis lazuli te dragen of te gebruiken in meditaties, kan je het keelchakra openen en balanceren, waardoor je beter in staat bent om je gedachten en gevoelens op een duidelijke en authentieke manier te uiten.

Lapis lazuli en innerlijke kracht

Naast het bevorderen van communicatie, wordt lapis lazuli ook geassocieerd met het versterken van innerlijke kracht en moed. De steen helpt om negatieve gedachten en emoties los te laten, waardoor je zelfvertrouwen en vastberadenheid toenemen. Lapis lazuli kan je ook helpen om je bewust te worden van je innerlijke kracht en wijsheid, zodat je beter in staat bent om uitdagingen het hoofd te bieden en je doelen te bereiken.

Hoe lapis lazuli te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om de kracht van lapis lazuli te benutten. Een populaire methode is het dragen van lapis lazuli in de vorm van sieraden, zoals ringen, hangers of armbanden. Door lapis lazuli dicht bij je lichaam te dragen, kan je de vibraties van de steen absorberen en de bijbehorende voordelen ervaren.

Daarnaast kun je lapis lazuli ook gebruiken tijdens meditatie of visualisatieoefeningen. Houd de steen vast of leg hem op je keelchakra terwijl je je concentreert op de energie van lapis lazuli en je intenties voor communicatie, zelfexpressie en innerlijke kracht. Je kunt ook lapis lazuli in je leefruimte plaatsen om een sfeer van open communicatie, zelfvertrouwen en harmonie te creëren.