Wanneer je gaat bowlen met je vrienden gaat het er natuurlijk om dat het gezellig is. Buiten de gezelligheid is het ook extra leuk om te winnen. Stiekem hoopt iedereen op een paar strikes, toch? Met de tips die je leest in dit artikel blaas jij jouw vrienden omver tijdens het bowlen. Lees dus zeker even verder als je wilt weten wat de tips zijn. 

Iedereen heeft één eigen ideale bal

Ben jij een type dat graag een zo zwaar mogelijke bal pakt om de meeste schade aan te richten tijdens een worp en daarna weer een lichte bal probeert? De kans is groter dat je succes boekt door altijd te blijven gooien met dezelfde bal. Qua gewicht zit je goed met een bal van 10% van jouw totaalgewicht. Wanneer je dus 80 kilogram weegt, zou een bal van 8 kilogram perfect voor jou zijn. Ook is het fijn als je vinger niet te los of te vast in de gaten zitten voor de beste controle over de bowlingbal. 

Let op de baanmarkeringen 

Iedere bowlingbaan heeft markeringen van links naar rechts. Probeer hier tijdens je aanloop en worp goed op te letten. Hiermee wordt de kans dat je de bal in de goede richting werpt een stuk groter. Ben je linkshandig, dan mik je de bal tussen het eerste en tweede pijltje links van het midden. Voor rechtshandigen zijn dat het eerste en tweede pijltje rechts van het centrum. Zo gooi je de bal helemaal in de goede richting en dat is wat je wilt! 

Maak jezelf niet te druk

Een grote fout die je kunt maken tijdens het bowlen is dat je jezelf druk maakt over of je wel goed bezig bent. Een strike net gemist? Weer een gutterball? Ook al gebeuren dit soort dingen, blijf vooral rustig aangezien je dan beter blijft gooien. Net als bij eigenlijk alle sporten is zelfbeheersing de absolute sleutel tot succes. Lukt het deze keer nog niet? Blijven oefenen. Met deze beginnerstips leg je sowieso een prima basis voor de volgende keer.