In Nederland rijden heel veel auto’s rond. We hebben de auto in de eerste plaats nodig om op ons werk te komen bijvoorbeeld. Daarnaast wordt de auto natuurlijk ook gebruikt voor doeleinden in de privésfeer. Denk aan het boodschappen doen. Of aan een uitje met het gezin naar het strand of naar een pretpark. Maar ook bezoekjes afleggen aan vrienden en familie doen we vaak met de auto.

We zijn er daarom bij gebaat dat onze auto het goed doet en goed blijft doen. En dat laatste is geen vanzelfsprekendheid. Het is belangrijk dat je jouw auto goed onderhoud. Bepaalde kleinere zaken kun je wellicht zelf doen. Voor het grotere en specifieke onderhoud is het wijsheid om naar de garage te gaan. 

Naar welke garage moet je gaan met jouw auto? Kun je bij elke willekeurige garage aankloppen? Kun je met een Porsche reparatie overal terecht?

Universele autogarage

Tegenwoordig zie je dat steeds meer garages universeel onderhoud aanbieden. Dat betekent zoveel dat deze garages elk merk en elk model auto kunnen onderhouden en repareren. Ze kunnen dit doen omdat de basistechniek van veel auto’s hetzelfde is. Is er bepaalde merk gebonden software nodig, dan kan een dergelijke garage daar ook wel aan komen.

Merkgarages

De meerwaarde in een specifieke merkgarage ligt vaak in een stukje expertise. Als je bijvoorbeeld een Porsche bezit, dan kun je naar een Porsche dealer gaan. Deze voert de Porsche reparatie uit onder de officiële vlag van Porsche. Porsche reparatie is dan hun core business. Omdat deze garage gespecialiseerd is in de reparatie van Porsches zullen ze hier ook veel historie van hebben. Kom jij dan met een Porsche met een bepaald probleem bij deze garage, dan is de kans groot dat zij dit probleem vaker zijn tegengekomen en hebben geregistreerd. Zodoende kan het soms vele uren schelen aan oorzaakanalyse. Dit scheelt jou ook weer in de portemonnee.

Bij een universele garage wordt meer gewerkt met universele onderdelen. Hier is niks mis mee. Deze onderdelen zijn uiteraard ook getest en goed bevonden, anders zouden ze niet verkocht of geplaatst mogen worden.

Merkdealers zullen enkel en alleen werken met originele onderdelen. Dus wil jij verzekerd zijn van origineel materiaal, dan dien je een merkdealer in te schakelen.