Het is een prachtige auto om te zien; de Renault Megane E-tech. Ben je van plan de overstap te maken naar elektrisch rijden en ben je op zoek naar naar een echte krachtpatser? Dan is deze nieuwe middenklasse hatchback precies wat je zoekt. Ben je al een ervaren elektrische rijder, maar ben je toe aan iets nieuws? Probeer dan zeker eens de mooie Renault Megane E-tech uit. Elektrisch rijden wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek als je het ons vraagt. Het brengt nu eenmaal zo veel voordelen met zich mee, dat je er niet om heen kan. Renault is een Frans merk dat zich natuurlijk niet meer hoeft te bewijzen en al jarenlang behoort tot de topmerken onder de auto’s. Ook dit auto merk is gesprongen op de nieuwe hype, namelijk het elektrisch rijden.

Dat het elektrisch auto rijden de toekomst voor nu is, is één ding dat zeker is. Het zou dus gek zijn als Renault hier niet op in zou spelen. Elk auto merk die een beetje naam heeft gebouwd heeft tegenwoordig een elektrisch model in hun aanbod. Maar zelfs nieuwe merken die in willen spelen op deze nieuwe trend maken snel naam. Wil jij meer weten over de Renault Megane E-tech? In dit artikel leggen wij je alles uit over wat je moet weten over deze elektrische super auto. Eerst vertellen we je kort wat over wat elektrisch rijden is, wat de voordelen zijn, de kenmerken en tot slot geven we je tips over de financiering.

Wat is elektrisch rijden?

Maar wat is elektrisch rijden precies? Elektrisch rijden is hetzelfde als normaal auto rijden, echter is de brandstof bij elektrisch rijden geen benzine, diesel of gas, maar elektriciteit! Deze auto’s hoef je dan ook niet te tanken, maar op te laden. Het voordeel is dat dit natuurlijk veel goedkoper is en veel beter voor het milieu is. Het nadeel is dat je wel minder ver kunt rijden met een volle ‘tank’.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden kent veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu omdat je weinig tot geen uitstoot hebt. Ook bespaar je flink op je tankkosten. Het nadeel is wel dat ene tankbeurt wat langer duurt en je minder ver kunt rijden met een volle tank.

De mooie en moderne Renault Megane E-tech

Is de nieuwe elektrische aangedreven Renault het waard? Of toch een miskoop? De auto heeft een moderne uitstraling, is stil, vlot en uitstootvrij. Ook zit er een grote sprong ten opzichte van de vorige Renault. Nadelen zijn dat er geen ruimte voor voeten is onder de voetstoel, de voorwielen het vermogen niet altijd aankunnen en niet beschikbaar is als stationcar.

De financiering: kopen of leasen?

Wil je de elektrische auto kopen of de elektrische auto leasen? Beide hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Lees je goed in en laat je goed informeren over de mogelijkheden.