Kalk komt in ons water terecht als gevolg van te hard leidingwater. Kalk in water is niet slecht of schadelijk de gezondheid van  mensen, dieren en planten. Kalk uit water veroorzaakt geen gezondheidsklachten. Integendeel, kalk of calcium is onmisbaar voor onze gezondheid. Het zorgt vooral voor sterke botten, tanden en nagels. Het voorkomt osteoporose of botontkalking, wat vooral bij vrouwen in de overgang voorkomt. Dit mineraal verbetert ook de werking van onze zenuwen, spieren en bloedstolling en van het transport van andere mineralen naar al onze organen en lichaamsweefsels. Kalk is vormt wél een belangrijk probleem voor je nieren.

Kalk in ons drinkwater

De hoeveelheid kalk in drinkwater is afhankelijk van de regio waar je woont. Velen maken zich zorgen over de gezondheid van teveel kalk in hun drinkwater. Dat is dus niet iets om je zorgen over te maken. Hard water met teveel kalk is alleen schadelijk voor onze huishoudtoestellen.

Kalk in drinkwater oorzaak van pijnlijke nierstenen?

Inderdaad, samen met oxaalzuur vormen kalk nierstenen of kalkaanslag (verkalking) in je nieren. Pijnlijke nierstenen moeten vaak operatief verwijderd worden. Door teveel kalk kunnen je nieren zelfs verkalken. Op relatief korte termijn ontstaat nierinsufficiëntie en moet je dialyseren.

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) calcium (kalk)

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) calcium (kalk) voor volwassenen bedraagt één gram. Via onze urine en onze stoelgang verliezen we dagelijks 350 milligram calcium.

Magnesium

Een ander bestanddeel van kalk in je leidingwater is magnesium. Net zoals calcium, is ook magnesium een onmisbaar mineraal voor onze gezondheid. zo zorgt magnesium voor het goede verloop van meer dan driehonderd lichaamsprocessen. Zo zorgt magnesium voor de goede werking van onze spieren, gewrichten, zenuwen en ons bloedstollingsproces zorgt. Het is een bron van energie, versterkt onze immuniteit, verhoogt onze natuurlijke weerstand, vermindert stress, is goed voor hart- en bloedvaten en verdrijft stress. 

Leidingwater ontkalken met een waterontharder

De beste manier om leidingwater te ontharden is het plaatsen van een goede waterontharder. Die haalt de deeltjes kalk uit het water en maakt zo van hard water zacht leidingwater. Dat beschermt je huishoudtoestellen tegen vroegtijdige slijtage.

Waterontharder kopen

Wil je een goede waterontharder kopen Roosendaal om kalkaanslag te voorkomen en je huishoudtoestellen beschermen tegen vroegtijdige slijtage? Overweeg dan zeker om een waterontharder van goede kwaliteit te kopen bij waterontharder24.nl.