Als ondernemer heb je regelmatig te maken met vervoer van goederen. Of dit nu intern is of extern, er zijn altijd containers nodig om de spullen in te vervoeren of bedrijfsafval in te dumpen. Maar welke container past nu eigenlijk bij jouw bedrijf? In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten containers en waar je op moet letten als je een container koopt. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste container koopt voor jouw bedrijf!

Bepaal welke containers er zijn

De eerste stap is om vast te stellen welke soorten containers er zijn. Er zijn twee grote categorieën: ISO-containers en bulkcontainers. ISO-containers worden voornamelijk gebruikt voor het vervoer van kleinere goederen, zoals auto’s of machines. Bulkcontainers worden daarentegen gebruikt voor het vervoer van grotere goederen, zoals grondstoffen of bouwmaterialen.

Bekijk de containers

Als je weet welke categorie container je nodig hebt, is het tijd om de verschillende soorten containers in die categorie te bekijken. In de ISO-container categorie zijn er drie soorten containers: 6 meter, 12 meter en 18 meter. De 6 meter container is ideaal voor kleinere ladingen, zoals auto’s of machines. De 12 meter container is geschikt voor middelgrote ladingen, zoals grondstoffen of bouwmaterialen. De 18 meter container is perfect voor grotere ladingen, zoals meubels of apparaten.

Bepaal de maat van de containers

Als je weet welke categorie en soort container je nodig hebt, is het tijd om te bepalen welke maat je nodig hebt. Containers worden gemeten in lengte, breedte en hoogte. De meeste ISO-containers zijn twee meter breed en zes meter lang. De meeste bulkcontainers zijn drie meter breed en zes meter lang.

Kies het juiste materiaal

De volgende stap is om te bekijken wat voor container je nodig hebt. Er zijn verschillende materialen waaruit containers gemaakt kunnen worden, zoals hout, staal of aluminium. Houten containers zijn ideaal voor kleine ladingen en zijn relatief goedkoop. Staalcontainers zijn geschikt voor middelgrote tot grote ladingen en zijn duurder dan houten containers. Hetzelfde geldt voor aluminium containers.

Al met al is het belangrijk om goed na te denken over welke container je nodig hebt voor jouw bedrijf. Door deze blog weet je nu precies wat je moet doen om de juiste container te kiezen.