Afhankelijk van de huidige staat van je nieuwe kluswoning is het verstandig om deze een beetje op te fleuren. Gaan jullie hier tijdens de verbouwing wonen dan is er toch een beetje behoefte aan huiselijkheid en warmte. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je bouwhekken te beschutten met een groene beukenhaag van Beukplanten.nl 

Gebruik eigen spullen en denk aan de toekomst 

Wij raden je aan om gebruik te maken van je eigen meubels of alvast te bedenken wat je in de toekomst graag wilt hebben. Koop geen spullen die je maar enkele maanden gebruikt, maar denk goed na over je aankopen. Wij adviseren je om gebruik te maken van planten, bloemen en woonaccessoires. Met name een paar leuke planten in je woning zorgt voor een fijne sfeer en maakt van je kluswoning al snel een thuis. Wij hebben er zelf voor gekozen om in delen te verbouwen. We hebben eerst de begane grond van de woning aangepakt en hebben besloten om op de bovenste verdieping van de woning te wonen. Toen de begane grond afgerond was hebben we onze bedden verplaatst en hebben we hier gewoon en geslapen tot de bovenverdieping klaar was.

Maak gebruik van je tuin

Wacht niet tot het gebruiken van je tuin tot de verbouwing klaar is, koop enkele haagplanten en zet misschien al een zwembad op. Ook is het mogelijk om een kleine barbeque te plaatsen in combinatie met een tuinset. Naast lekker eten en goed gezelschap hebben wij niet veel nodig om er een gezellige avond van te maken. Dit soort avondjes halen bij ons het hele gevoel van een verbouwing weg en maakt ons huis echt een thuis.

Kijk door het klussen heen

De periode van het klussen is vaak erg stressvol en kan zwaar wegen op een relatie. Het is gedurende deze periode belangrijk om elkaar aan gemaakte afspraken te houden en samen een planning, missie en visie te delen. Ook is het van groot belang om elkaar te steunen waar nodig en net een stapje extra te nemen voor elkaar. Blijf ook zelf koken en bestel niet te vaak een makkelijke maaltijd. De vitamines en energie die je uit de gezonde voeding haalt zorgen er op de lange termijn voor genoeg energie.