Als jij op zoek bent naar een aanhangwagen, kan het wellicht lastig zijn om te bepalen welke wagen nou het meest geschikt is. Het is niet de bedoeling dat je er veel te veel geld voor betaalt, maar je wilt ook niet dat de aanhangwagen niet alles kan waarvoor je deze nodig hebt. Daarom is het van een groot belang dat je bij het kopen van een aanhangwagen goed let op de verschillen. Hierbij is het eerst belangrijk dat je bepaalt welke soort aanhangwagen het meest geschikt is voor jou. In dit artikel kun je meer vinden over verschillende aanhangwagens en de eigenschappen ervan.

Een plateauwagen kopen

Naast een autoambulance van Van Laar Aanhangwagens is de plateauwagen een aanhangwagen die erg populair is op dit moment. Het is een aanhangwagen waarbij de laadbak zich boven het wiel bevindt. Het voordeel van een aanhangwagen als deze, is dat de zijborden open kunnen. Dit zorgt ervoor dat je er met laden en lossen eenvoudig spullen uit kunt halen. Ook kun je bijvoorbeeld grotere pallets in deze aanhangwagen laden. Je kunt de plateauwagen in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Er kan dan erg veel verschil zitten tussen het laadgewicht van deze uitvoeringen.

Een kipper aanhangwagen kopen

Ook de kipper aanhangwagens zijn vandaag de dag erg populair. Dit is niet voor niks. Er zijn een hoop verschillende varianten te verkrijgen met verschillende laadgewichten. Het is een speciale aanhangwagen die eigenlijk aan bijna alle vereisten van de meeste mensen voldoet. Alleen wanneer je uitzonderlijke handelingen wil verrichten, kan het zo zijn dat de kipper aanhangwagens niet aan je eisen voldoen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke aanhangwagens wel voldoende gewicht kunnen vervoeren en stabiel genoeg zijn. Ook is het verstandig om een hulp koppelaar te kopen.

Een aanhangwagen met een of twee assen?

Er zijn een aantal beslissingen die je moet nemen als het gaat om aanhangwagens. Ten eerste is het belangrijk dat je gaat kijken naar hoe groot de wagen is en hoeveel gewicht deze mag vervoeren. Het is natuurlijk belangrijk dat je veilig kunt werken met deze wagen. Om ervoor te zorgen dat een aanhangwagen stabieler is met een zware lading, is het aan te raden om een aanhangwagen met een tweede as aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat de wagen minder snel zal kantelen. Wanneer je niet van plan bent om zware goederen te gaan vervoeren met een aanhangwagen, is dit echter niet altijd nodig.