Klus je regelmatig in huis of voor werk? Dan is het handig om een rolsteiger aan te schaffen. Zo kan je veilig werken op hoogtes en loop je niet zoveel risico’s. Ook kun je door een rolsteiger makkelijk bij hoge hoogtes komen. Het is dus efficiënt en voordelig om te werken met een rolsteiger. Woon je in Breda? Huur dan jouw rolsteiger bij Spapensverhuur.nl. Zij bieden veel en goede rolsteigers aan. Wil jij nog tips bij het aanschaffen van een rolsteiger? lees dan vooral dit artikel verder voor de ideale tips!

Wanneer is een rolsteiger handig?

Als je veel moet klussen is een rolsteiger handig. Het is al helemaal handig als je op hoogtes moet werken. Heb je onderhoud aan het dak, aan de gevel of aan de goot, dan is het ook ideaal om een rolsteiger te gebruiken. Het is ook prettig wanneer alle kozijnen weer geverfd moet worden. Je moet dan op hoge hoogtes kopen en dat is dan niet zo veilig met een normale ladder of trap. Je kan dan dus beter een rolsteiger gebruiken en dat is ook veel veiliger. Wil je jouw hele woning verven? Dan is het ook handig om een rolsteiger te gebruiken. De rolsteiger kan dus voor veel taken gebruikt worden. Als je de hoogte in moet ben je veilig aan het werk op een rolsteiger. Je hebt daarnaast ook voldoende werkbreedte. Je zit niet vast en kan makkelijk even een stukje opzij gaan. Als je op een ladder of trap staat, dan kan dat niet dan ben je afhankelijk van de lengte van jouw armen. Met een rolsteiger kan je gewoon wat stappen opzij zetten. Je kan op de rolsteiger ook wat werkspullen zetten. Zo hoef je ook niet steeds omlaag. De breedte van een rolsteiger is dus ook van belang. Kijk bij het aanschaffen dus altijd naar de hoogte en breedte van de rolsteiger. Dit is heel belangrijk!

De opbouw van de steiger

Het is ook belangrijk dat je kijkt hoe de steiger opgebouwd moet worden. Veel steigers moeten namelijk met zijn tweeën opgebouwd worden. Dit is niet handig als je maar in je eentje werkt. Klus je vaak in je eentje? Dan is het handig om te kijken welke stieger je alleen op kan bouwen. Zo weet je ook zeker dat je veilig te werk kan gaan op de steiger. Let ook altijd op de ondergrond waar je de steiger moet bouwen. Het is soms veiliger en beter om trilplaten aan te schaffen. Zo kan je op en veilige ondergrond de steiger bouwen.