Wanneer het water in een zwembad te koud is, nodigt het niet uit om er een duik in te nemen. Wilt u ook op minder zonnige dagen genieten van uw zwembad, dan zijn solar lamellen een ideale oplossing.

Vandaag de dag zijn er verschillende technologieën om uw zwembad te verwarmen. Een zeer ingenieuze, effectieve en eenvoudige oplossing zijn lamellen op zonne-energie. Het belangrijkste voordeel van deze lamellen is dat het water door middel van de zon gratis wordt verwarmd.

De lamellen op zonne-energie zijn een automatische afdekking met een speciaal ontwerp dat de opvang van zonne-energie en de directe overdracht ervan naar het zwembadwater mogelijk maakt. Met dit systeem heeft u geen interconnectie- en warmtetransportbuizen vanaf de opvang tot de bestemming nodig. Een warmtewisselaar en de geavanceerde regelelementen die een conventionele zonne-installatie vereist hoeft evenmin. Lamellen op zonne-energie zijn dus vriendelijk voor uw portemonnee én het milieu.

Lamellen op zonne-energie zijn zeer efficiënt. Ze leveren hogere prestaties zonder warmteverlies, leidingen, wisselaars en onderhoud. Deze zwembadafdekkingen combineren het zonnepaneel en de thermische afdekking en bieden veiligheid, netheid en waterbesparing. Lamellen op zonne-energie zijn in veel gevallen goedkoper dan een installatie van zonnepanelen en een automatische zwembadafdekking. Met deze oplossing hoeft u uw hoofd ook niet te breken over de plek waar de zonnepanelen moeten komen te staan.

Zwembadlamellen op zonne-energie hebben een veel hogere weerstand dan lamellen van bijvoorbeeld PVC. Hun vervormingspunt is 170ºC en daardoor zijn ze bestand tegen de hoge temperaturen tijdens de rechtstreekse blootstelling aan de zon. Alle zonne-energie wordt opgevangen dankzij de transparante bovenzijde en zwarte onderkant van de lamellen.

Zwembadlamellen op zonne-energie zijn ideaal om het badseizoen te verlengen, bijvoorbeeld door in perioden met veel zonnestraling de temperatuur van het water te verhogen. Ze zijn ook zeer nuttig bij installaties in glazen daken die de inval van zonlicht op het dak mogelijk maken. Zonne-energielamellen zijn ongetwijfeld een van de meest interessante en ingenieuze manieren om optimaal gebruik te maken van uw zwembad!