Op tijd beginnen met de voorbereiding is een echte key. Zorg ervoor dat je op tijd jouw spullen uitzoekt en alles rondom het nieuwe huis regelt. Zo zal jij op de dag zelf minder stress ervaren, Helemaal met kinderen is het belangrijk dat jij goed voorbereid bent. In dit artikel lees je alles over verhuizen met kinderen. Zo ben jij nog beter voorbereid. Ben jij eerst nog op zoek naar een nieuwe woning? Dan hebben wij een goede makelaar voor je nabij Oud-Beijerland. Het nemen van een goede makelaar is ook van belang!   

Kies een rustige periode uit!

Heeft het verhuizen niet zoveel haast? Kies dan een rustige periode uit wanneer jij weet dat je meer tijd hebt. Kinderen voelen ook de stress die jij hebt. Zo uit je jouw emoties ook nooit op een van je kinderen, omdat jij stress hebt. Een verhuizing met kinderen is niet ideaal in de zomervakantie. De kinderen zullen dan veel meer thuis zijn en kunnen dan mogelijk in de pad lopen. Het is dan dus beter om in een andere periode te kijken. Houd ook altijd rekening met examens, musical, kamp en cito toetsen. Dit geeft jezelf ook meer rust.

Vertel pas over de verhuizing, zodra het definitief is

Het is niet ideaal om het je kinderen al te vertellen zonder dat het plan definitief is. Sommige kinderen vinden het leuk om te verhuizen, maar sommigen vinden het ook helemaal niks. Een nieuwe omgeving en een nieuwe thuis. Dit valt niet bij elk kind zo goed. Pas daar dus ook altijd mee op. de verhuizing of zoektocht naar een nieuwe woning hoeft ook zeker geen geheim te zijn, maar vertel ook niet te veel over de situatie aan jouw kinderen. Het is voor kinderen ook prettig om een aftelkalender te maken wanneer de verhuizing definitief is. Zo weten zij ook waar ze aan toe zijn.

Betrek je kinderen bij het sommige delen van je plan

Zoals je eerder kon lezen is het niet handig om te veel onnodige informatie met je kind te delen. Wanneer het plan vast staat, kan dit natuurlijk wel. Vertel hen dan goed wanneer en hoe of wat. Laat ze vervolgens ook meedenken met hun nieuwe kamer en laat de nieuwe buurt zien waar de nieuwe woning zich bevindt. Dit geeft hun ook meer rust.